Haluatko hoitaa asuntonäytöt itse, mutta varmistaa kaupanteon sujuvuuden ammattilaisen avulla? Nyt se on mahdollista, koska minä hoidan kaiken mitä perinteiseenkin kiinteistönvälityspalveluun sisältyy, mutta sinä näytät kotisi ostajaehdokkaalle itse. Saat ammattitaitoisen kiinteistönvälittäjän avuksesi asunnon myyntiin vain 1 % välityspalkkiolla.

Minä hoidan kohteen markkinoinnin, kaiken yhteydenpidon ostajaehdokkaisiin, kauppaneuvottelut ja kaupan valmistelut sekä osakekaupan viralliset ilmoitukset kaupanteon jälkeen. Kun myyt asuntosi kiinteistönvälittäjän välittämänä, toimii sekä myyjän että ostajan turvana kuluttajansuojalaki. Autan sinua arvonmäärityksessä, kauppakirjoissa, verotuksessa ja muissa ammattilaisen apua vaativissa tehtävissä. Sinun tarvitsee vain ottaa ostajaehdokas vastaan sovittuna ajankohtana.

Osakkeen myynti

1 % (sis. alv 24 %) velattomasta hinnasta, minimipalkkio 1.700 € (sis. alv 24 %)

Kiinteistön myynti

1,7 % (sis. alv 24 %), minimipalkkio 3.500 € (sis. alv 24 %)

Asemakaava-alueen ulkopuolella olevien sekä ennen 2000 rakennettujen kiinteistöjen minimipalkkio 6.000 € (sis. alv 24%)

Lakisääteiset asiakirjakulut (isännöitsijäntodistukset, kaupungin kaavakartat, rakennuspiirustukset, pohjakuvien piirrättämiset ym.) sekä markkinointikulut veloitetaan asiakkaalta erikseen toteutuneiden kulujen mukaan. Lisäpalveluina ammattikuvaus ja Digitaalinen asuntokauppa (DIAS).

MITÄ KAIKKEA PALVELUUN KUULUU?

Palvelu sisältää: myyntikohteen arviointi, tarvittavien asiakirjojen tilaus ja niiden tarkastus, neuvonta, myynti-ilmoituksen laatiminen, myyntiesitteen laatiminen, valmiin myyntiesitteen toimittaminen myyjälle sähköisesti, ostajaehdokkaiden kysymyksiin vastaaminen, tuki tarjousvaiheessa sekä sähköiset tarjoukset, viralliset kauppakirjat, osakekaupassa ilmoitus kaupasta taloyhtiölle ja varainsiirtoveroilmoitus.

Esittelyn asunnon omistaja pitää itse, mutta ohjeistan sen pitämisessä ja hoidan varaukset yksityisesittelyille. Varaan esittelyt aina tiedustelemalla myyjältä suoraan, myyjä ja ostajaehdokas saavat varauksesta vahvistusviestin. Olen lisäksi tavoitettavissa puhelimitse kun tulee jotain kysyttävää. Ostajat voivat jättää tarjouksia kohteesta verkkopalvelun kautta.  

Kun on kaupanteon aika teen kauppakirjan sekä osakekaupassa asianmukaiset ilmoitukset verottajalle sekä taloyhtiölle. Normaalisti itse kaupanteko tehdään sähköisesti DIAS:in avulla. Jos kauppa tehdään pankissa minä tulen tarvittaessa myös kaupantekotilaisuuteen. Ohjeistan tarvittaessa sekä ostajaa että myyjää yksityiskohtaisesti kaupantekotilaisuuteen valmistautumisessa.

MITEN ASUNNON MYYNTI ETENEE?

Asunnon hinta-arvio ja pyyntihinta

Asunnon myynti alkaa hinta-arviolla. Tämän jälkeen tehdään toimeksiantosopimus, jonka allekirjoittaminen onnistuu näppärästi pankkitunnuksilla. 

Asunnon valmistelu myyntiä varten

Seuraavaksi laitamme asuntosi yhdessä edustuskuntoon. Lähetän sinulle valmistautumisohjeet, joita noudattamalla asuntosi näyttää todellisen arvonsa. Sen jälkeen valokuvaajani saapuu ottamaan laadukkaat ja monipuoliset valokuvat. 

Asuntoesittely

Sinä pidät asuntoesittelyn itse. Autan sinua kuitenkin kaikin tavoin valmistautumaan ja olen puhelinsoiton päässä vastaamaan kaikkiin mahdollisiin kysymyksiisi. Lähetän sinulle asuntoesittelyjä varten tukipaketin, josta löydät kaikki tarvittavat asiakirjat ja myyntiesitteen. Suosittelen että järjestät avoimia asuntonäyttöjä ja lisäksi yksityisnäytöt potentiaalisille ostajille, jotka haluavat nähdä asunnon uudestaan esimerkiksi yhdessä puolisonsa kanssa tai eivät jostain syystä pääse avoimeen näyttöön. Avoimien näyttöjen järjestäminen on hyvää markkinointia, sillä kaikki ostajat eivät muuten uskalla paikalle.

Tarjoukset ja kaupanteko

Ja sitten jännittävin vaihe - tarjouksien vastaanottaminen ja niistä parhaan hyväksyminen. Tarjoukset ja vastatarjoukset tapahtuvat kohteen julkaisujärjestelmässä, samoin kuin hyväksytyn tarjouksen allekirjoittaminen pankkitunnuksilla. Olen tukenasi niin paljon tai vähän kuin haluat. Tärkeintä on, että sinulla on mukava ja turvallinen olo kauppoja tehtäessä.

Kun tarjous on hyväksytty, toimitan kaupan osapuolille kauppakirjaluonnokset sekä kaikki kaupantekoa varten tarvittavat asiakirjat hyvissä ajoin, tarvittaessa hoidan myös ajanvarauksen pankkiin asiakkaan puolesta. Kaupat tehdään kaupan osapuolten toivomusten mukaan joko perinteisesti pankissa tai digitaalisesti (DIAS). Onnistuneen kaupan jälkeen minä hoidan vielä tarvittavat osakekaupan ilmoitukset verottajalle ja taloyhtiölle valmiiksi.